Jongerenwerk

Heb jij een goed idee voor jongeren? Of wil je opkomen voor de jeugd? Dan denken we graag met je mee. In ons jongerenwerk gaat het om wat jij belangrijk vindt. We helpen je om jouw idee uit te werken in een concreet plan en de mensen die je nodig hebt erbij te betrekken. Natuurlijk heb je zelf de regie in handen. Het is en blijft tenslotte jouw idee.

Stel je wilt een plekje in je dorp voor de jeugd. Om te chillen en leuke activiteiten te doen. Of je wilt meedenken met projecten in je woonplaats. Of je maakt je zorgen omdat je merkt dat het niet goed gaat, met  jou of met vrienden. Dat er dingen gebeuren die eigenlijk niet oké zijn. Bijvoorbeeld spullen kapot maken of drugs gebruiken. Of je wilt meepraten met de gemeente en de politiek over onderwerpen die voor jongeren belangrijk zijn.

Zomaar een paar voorbeelden van zaken die je bezig kunnen houden.

;

Waarom jongerenwerk?

Nou, jongeren hebben prima ideeën, ja toch? Niet alleen voor leuke activiteiten maar ook voor maatschappelijke zorgen zoals pesten, eenzaamheid, veiligheid, milieu en ga zo maar door. Ideeën waar we meer mee moeten doen.

;

Heb jij een goed idee?

En wil je wel wat hulp, laat dan even van je horen. Dat kan door te mailen, te bellen of te appen. We kijken samen naar je idee, geven je tips en bespreken wat we voor jou kunnen betekenen. Of we verder samenwerken, bepaal jij.

;

Als je niet jong meer bent

Maar je kent jongeren die met een idee of project een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Ook dan horen we graag van je. Als de jeugd dat leuk vindt, gaan we een keertje langs. En wie weet leidt dat tot een mooie samenwerking.